Nincs veszélyben a Saxo Bank

A dán Saxo Bank bejelentése szerint akár 107 millió euró eurót (hétfői árfolyamon több mint 33 milliárd forintot) bukhatott a frank árfolyamküszöbének eltörlésével, idézi a Reuterst a Napi.hu.

A Saxo Bank ügyfelei közül ugyanis sokaknak nem volt megfelelő nagyságú fedezete a számláján ahhoz, hogy fedezni tudja a svájci frank pozíciókon elszenvedett veszteségeit, s ezért a banknak veszteségekkel kell szembenéznie. A Saxo ugyanakkor azt közölte, hogy ha a várható veszteségek maximumával számolnak, a bank tőkéje akkor sem süllyedne 2,15 milliárd dán korona, azaz 324 millió dollár alá, míg a tőkeszükséglete jelenleg 1,71 milliárd korona.

A koppenhágai központú bank bevételeinek mintegy kétharmada származott tavaly a devizakereskedésből. A bank a tavalyi első félévben 222 millió dán korona, azaz nagyjából 33 millió dollárnyi nyereséget ért el. Persze nem a Saxo az egyetlen brókercég, amelyet érzékenyen érintet a heves svájci frank erősödés, amely komoly problémákat okozott például az FXCM-nél, az IronFX-nél és a brit Alpari UK-nál is.

A hírek szerint Magyarországon is igen komoly veszteségeket szenvedett el pár brókerház, bár érthető okokból amíg lehet, addig próbálják titokban tartani az érintettek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük