12.000 felett a DAX!

Európa úgy látszik tovább folytatja a ralit, a DAX index értéke 12000 pont fölé emelkedett, ami a bankpapírok erősödésének köszönhető. 

Az erős dollár fűtheti tovább az európai ralit

Töretlen a jókedv az európai tőzsdéken, a DAX szinte összes komponense 1 százalékot emelkedett délelőtt, ami azt jelentheti, hogy a befektetők általánosságban pozitívan gondolkodnak a német gazdaság jövőjét tekintve, de a többi – angol és francia – tőzsdéken is 0,5 – 0,7 százalékos erősödés látható. A Goldman Sachs 2017-re 0,8 dolláros euró árfolyamot vár, ami tovább fűtheti az európai részvények iránti vásárlási kedvet.

Veszik a Commerzbank papírjait

Commerzbank részvényárfolyama tovább folytatja erősödését, 2,2 százalékot emelkedett reggel óta, miután múlt héten kiderült, a pénzmosással vádolt banknak a vártaknak megfelelő összeggű büntetést kell fizetnie, amit pozitívan értékelnek a befektetők. A bankpapír mellett a Deutsche Telekom árfolyama húzza fel a DAX index értékét.

Újabb csúcson a német tőzsde

Az olajár múlt hét végi árfolyam emelkedése következtében hétfőn a befektetők adták az ázsiai energetikai cégek papírjait. A Nikkei 225 értéke miután csütörtökön 15 éves történelmi csúcsra emelkedett, hétfőn nem mozdult el nagymértékben pénteki záró értékéhez képest. A kínai Sanghaj index közel 2 százalékot emelkedett, miután Premier Li Keqiang arról beszélt, hogy több eszközzel is tudják stimulálni a kínai gazdaság növekedését, amit a befektetők pozitavín értékeltek.

Európában optimista hangulatban indult a kereskedés. A meghatározó nyugat-európai részvényindexek emelkedni tudnak a hétfői nyitás után, úgy látszik folytatódik a rali, a dollár árfolyam erősödésére spekulálva a befektetők optimisták az európai részvényekkel kapcsolatban. A német DAX és a francia CAC 40 értéke 0,3 – 0,7 százalékkal emelkedik.

Újabb csúcson a német tőzsde

Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük