Merre tovább Amerika?

Amerika növekedés tartalékai lassan kimerülnek, meglátjuk, hogy a Trump-tervekben szereplő élénkítési csomag mennyiben lesz képes új impulzusokat adni és a növekedést beindítani.

A munkanélküliségi ráta olyan alacsony, hogy aki el akart helyezkedni a munkaerőpiacon, az már gyakorlatilag mind dolgozik, és ne feledjük, hogy a baby-boom generációt követő X generáció jóval kevesebb dolgozót jelent. A termelékenység növelése kissé behatárolt, komoly technológiai fejlesztésekre kellene rászánniuk magukat az amerikai cégeknek.

Trump mindenesetre komolyan gondolja, amit mond, több hír is napvilágot látott a tervezett infrastrukturális és más állami beruházások előkészületeiről.

Amit a környezetvédelem és energiapolitika kapcsán mondott, azt is komolyan gondolta, hiszen megállapodás és zárónyilatkozat nélkül zárult a G7-csoport energiaügyi minisztereinek római találkozója tegnap, miután az Egyesült Államok képviselője nem írta alá a párizsi klímaegyezmény céljait megerősíteni hivatott dokumentumot.
A héten megkezdődik az első negyedéves gyorsjelentési szezon, az első fecske a Delta lesz szerdán, amit aztán csütörtökön a Citi, JPM, Wells Fargo hármas követ. A tőkepiacok zárása mellett pénteken kerül közzétételre a fogyasztói infláció legújabb értéke, ami megerősítheti a Fed kamatemelési és mérlegfőösszeg csökkentési törekvéseit.

Kíváncsian várjuk, hogy a tavasz a dollár további erősödését vagy az euró szárnyra kapását hozza-e magával? Elérkezik a várva várt tőzsdei korrekció vagy van még egy komolyabb löket a részvénypiacokban?
A kérdésekre jelenleg nem könnyű válaszolni, érezhető ez az elbizonytalanodás a pénzpiacokon, egyre többen keresik a biztonságos termékeket vagy ülnek a pénzükön és kivárnak.

Amennyiben komolyabban érdeklődik a tőzsde és a devizapiacok világa iránt, akkor jöjjön el a tőzsde tanfolyamunkra és megtanulhatja, hogy hogyan kell ezeken a piacokon pénzt keresni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük