A pip és a matematika

A „pip” (pont) szót az árkülönbözet kifejezésére használják a devizakereskedés során.
A lehetséges legkisebb árváltozás: 1 pip; azaz az ár utolsó tizedesjegyének 1 egységnyi emelkedését vagy csökkenését jelenti.

Például:
Ha az EUR/USD  ára 1,3635-ről 1,3605-re változik, akkor az 30 pip árcsökkenést jelent.

Egyszerűen fogalmazva a PIP a lehető legkisebb elmozdulás az adott deviza árfolyamában. Ez a PIP szolgál arra, hogy mérni tudjuk a nyereségünket és veszteségünket, hiszen az ármozgás biztosítja a kereskedést….

Ahogy minden egyes deviza egyedi értékkel bír, úgy szükséges lehet, hogy kifejezzük egy PIP értékét más devizanemben is.

Lássunk először egy USD/JPY keresztárfolyamot, mégpedig 119,70-as értékkel (itt jegyezzük meg, hogy ez a devizapár csak két tizedesjegyig számolandó, de a legtöbb más devizapár négy tizedesig szerepel).

Ebben az esetben tehát egy 1 PIP = 0,01

Ebből következik:

USD/JPY: 119,70 jen
0,01 / árfolyam = 1 PIP értéke

0,01 / 119,,80 = 0,0000834

Ez így elsőre nagyon kicsi számnak tűnhet, de később lesz szó a lot méretről vagy más néven pozíciómérettől, ami más megvilágításba helyezi mindezt.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>