Birger Schäfermeier módszere

Birger Schäfermeier, day-trade, tőzsdeguru, kereskedés, tanácsadás, forex robotVállalat: Quant Capital Management
Beosztás: Vezérigazgató, profi trader
Életrajz: Birger Schäfermeier 14 évesen kezdett kereskedni határidős DAX index-szel és kötvényekkel. Az első hat év a tanulás és pénzvesztés időszaka volt, majd fokozatosan kialakította saját sikeres kereskedési taktikáját, és “főállású” traderként kezdett tevékenykedni. Birger 1997-tõl kezdve sikeres tőzsdei spekuláns, teljesítményét 2007-ben a German Traders Award-al jutalmazták.

Élete első egymillió dollárjának “összetőzsdézésében”, 1994-ben a szerencse is nagy szerepet játszott, ám tőzsdei “királysága” nem tartott sokáig, hiszen az óriás profitot hozó ügyleteket követő hónapokban megfelezte korábbi nyereségét. A 90-es évek közepe óta sokat fejlődött Birger kereskedési technikája. Tőzsdei ügyleteit nem a szerencsére alapozza, hanem a fegyelemre és a kockázatkezelésre helyezi a főhangsúlyt.

Schäfermeier eddigi legkiemelkedőbb day trades ügylete az 1998-as ázsiai válság okozta árzuhanás idejére esik, mikor is több mint fél millió dollárral gyarapodott a számlája pár óra leforgása alatt. A csökkenő hullámok a tőzsdéken mindig erőteljesebbek, mint az emelkedések, így zuhanó piacon rövid idő alatt rengeteget lehet keresni, de persze a pontos időzítés roppant nehéz.

Az elmúlt években Birger Schäfermeier kereskedése sokkal kiegyensúlyozottabbá vált. Régebben agresszívabban tradelt, ami hatalmas nyereségeket eredményezett, de ezzel szemben a veszteségei is nagyok voltak. Most már sokkal inkább a kereskedés mentális aspektusaira fókuszál, ami sokat segít abban, hogy nyugodtabban reagáljon a piac változásaira. Mindez természetesen nem azt jelenti, hogy ne lépjen azonnal, ha a helyzet úgy kívánja, mindössze a nagyobb hozammal kecsegtető ügyletekre koncentrál.

Birger az elmúlt években több mint 30 kereskedési stratégiát alakított ki, és a piaci szituáció függvényében ezek közül adaptál egyet az adott termékre, amelyikben pozícióval rendelkezik. A tőzsdei kereskedés minden percét élvezi, és saját elmondása szerint a pénz szerepe számára csak másodlagos, az első helyen minden kétséget kizáróan a „játék” szeretete áll.

Forrás: portfolio.hu 2009.09.24.

Hozzászólások: 2

  1. Kedves József,

    A Birger nem tudom hogy hol tart, de én éppen eldöntöttem, hogy a magam ügyeivel foglalkozom és nem tartok előadást, tanfolyamot, klubot.

  2. ha ilyen kitűnő kereskedő,akkor miért tart drága oktatásokat,azalatt többet keresne a piacon..

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>