Tudunk pénzt keresni a tőzsdén?

A pénzpiacok már soha többé nem, lesznek ugyan olyanok…
 A változás a világunk egyik alapvető tulajdonsága. Miért várnánk, hogy mindig minden ugyan lesz? El kell fogadnunk, hogy a tőzsdei kereskedés jellege teljesen megváltozott az utóbbi pár évben.

Mi változott meg a pénzpiacok világában?

- Soha nem látott mennyiségű pénz áramlik a pénzpiacokra. Több szereplő van és a tőkék koncentrációja is nőtt. Ilyen hatalmas tőkével már egyes szereplők lehetőségei- finoman szólva is sokkal kedvezőbbek.

-  Az idő a legfontosabb tényezővé vált. Felgyorsult minden. Aki gyorsabb és jobb adatokkal rendelkezik, az behozhatatlan előnyt élvez.

-  Egyre nagyobb az automatizált kereskedés aránya, sok piacon már 50-70% körüli méretet is elér. A robotok közül kiemelkednek a matematikai elven működő programok, ismeretlen, új stratégiák jelentek meg.
- Megváltozott a piacok jellege, sokkal nagyobbak a kilengések, mindennaposak a “válság” szintű jelenségek.

- A kézi kereskedés egyre nehezebb. A klasszikus technikai elemzés már nem elegendő a sikerhez, egyre kevésbé működnek ennek elvei, a piac múltbéli adataiból már nehéz olyan jó következtetést levonni, ami egy pozíció megnyitásához elegendő lehet. Az egészen más elveken működő robotok félelmetes mennyiségben kötnek ügyleteket és “ők” ott már nem látnak támaszt, háromszöget vagy fülescsészét, ahol mi még azt várnánk.

- Az internetes felületek olcsóak, egyszerűen kezelhetőek, így aztán sok új szereplő jelent meg – viszont a képzettségük gyakran az alapismeretekre sem terjed ki. A profik egyre profibbak, a tömegek egyre képzetlenebbek.

- A kereskedés sokakat a szerencsejátékokra emlékeztet és ezek ennek megfelelően is kereskednek.

-Sok olyan termék jelent meg, amelyek korábban nem voltak. Minden pénzpiaci termékké válhat manapság és virtuális játszótérré alakítható.

- A pénz is virtuális, értéke egyre inkább elszakad mindentől, ami korábban támpontot jelenthetett elfogadásakor, értékének megállapításakor. Nincs mögötte fedezet, az adott ígéret az elfogadásával és értékállóságával kapcsolatban nem ér semmit. Az infláció elszabadul, a forgalomban lévő pénz mennyisége félelmetesen nő.

Hogyan lehetünk mégis sikeresek?

A megváltozott körülmények között új stratégiákra van szükség. Összetett, egészen más elveken nyugvó stratégiák kellenek. Továbbá robotok ellen megfelelően kiválasztott robottal kell felvenni a harcot.

Olvassa el a könyvemet: A FOREX piac Terminátorai >>

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>