Terjed a szignál kereskedés

Egyre többen ajánlják a szignál kereskedést. Kinek való ez és valóban olyan jó dologról van szó?

A szignál kereskedés nem teljesen új dolog, korábban is lehetett hasonló szolgáltatásokkal találkozni. Talán a mai  szolgáltató önbizalma nagyobb és a technikai háttér is jobb lett.

Miről szól a szignál kereskedés?

Ez a dolog arról szólna, hogy folyamatos információval látják el a havi díjat fizető kereskedőket és elemzések mellett konkrét üzletkötési adatokat is küldenek. A technikai lehetőségek korlátlanok: a minden nap reggel tartott webkonferenciától az SMS és e-mail adatig sok csatornán van lehetőség kereskedéshez kapcsolódó adatok gyors küldésére.

Érdemes talán különbséget tenni a szignál kereskedés és az automatizált kereskedés más formái között. Ezek közül a kezelt számlás kereskedés érdemel említést, ahol már nem csak jeleket kapunk, hanem MAM vagy PAMM szoftware segítségével a teljes kereskedést átadjuk másnak a számlánk felett, így egyáltalán nem kell bíbelődnünk a kereskedéssel.

Szignál kereskedés előnye és hátránya

A szignál kereskedés kétségtelen előnye, hogy neves és tapasztalt kereskedőket „követhetjük le”, sokat tanulva az ő konkrét ügyleteikből, abból ahogy a konkrét ügyleteket előkészítik és nyomon követik. Tehát nem a lustáknak, hanem a tanulni vágyóknak ajánlott. Kétségtelenül eljön az a pillanat, amikor egy ilyen szignál szolgáltatást már kinő az ember és kialakul a saját stílusa és gyakorlata. Ekkor már nem kell szolgai módon lekövetni mások kereskedését.

Hátránya a szignál kereskedésnek, hogy sokakat kényelmessé tesz, nem tanulásra használják a kapott információkat, hanem „csak” kereskedésre. Ekkor a „nem tudják, de teszik” állapot áll elő, ami önmagában is veszélyes. További gond lehet abból is, ha nem a legjobb, hanem a leghangosabb kereskedőket követjük. Szóval nincsenek egyedül üdvözítő megoldások, minden technikának vannak előnyei és korlátjai, kétségtelenül az a legjobb, ha valaki folyamatosan tanulva a saját kereskedését fejleszti és jut el a maga útján járva a sikerhez.

Nézzünk pár szignál szolgáltatót

Az egyik neves szignál szolgáltató Vladimir Ribakov, aki régi motoros a szakmában. Színvonalas webináriumokat tartanak, de szerintem a szolgáltatás a magyar kereskedők lehetőségeihez mérten drága (77 USD+ÁFA/hó). Továbbá pár webinárium meghallgatását követően az ember már ismerősen néz a módszerre és azt érzi, hogy ezt az elemzést ő is el tudja végezni.

Egy másik szignál szolgáltató csapat már magyar. A trendlines.hu új szolgáltatása ez a szignál kereskedés, de náluk is van videó előadásokból álló termékkör is.Megemlíthetem még a Zulutrade rendszerét, bár ez inkább automatizált kereskedési rendszer.

Kereskedési Hírlevél

A saját szolgáltatásunkat sem szeretném kihagyni a felsorolásból, mi a Kereskedési Hírlevélen belül hetente adunk konkrét kereskedési ötleteket, több devizapárra és a DAX indexre, aranyra vonatkozóan. Keressük a beszálló pontokat, inkább swing, és nem day-trade kereskedéshez adunk szignálokat a Hirlevél olvasóknak. Rendszeresen készítünk olyan videó felvételeket, amelyeken élő kereskedéseket is nyomon lehet követni.

dr.Tatár Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük