Jim Rogers és a pénzkeresés

jim-rogersIfjabb James Beeland Rogers 1942-ben született Baltimore-ban, és Alabamában nőtt fel. Miután a Yale Egyetemen átvette bachelor diplomáját, a Wall Streeten kezdett el dolgozni a Dominick & Dominick-nél. Két évvel később, 1966-ban egy újabb bachelor diplomát szerzett, ezúttal filozófiai, politikai és közgazdasági tanulmányokból az Oxfordon. Karrierjét egy New York-i befektetési banknál folytatta, majd Soros Györggyel együtt megalapította Quantum Fundot, amely a történelem egyik legsikeresebb hedge fundja lett. Az alap 1970 és 1980 között 4200 százalékos hozamot produkált, míg ez idő alatt az S&P 500 index 47 százalékot emelkedett.

Az elképesztő sikerek után Rogers 1980-ban “visszavonult”, majd barátnőjével (illetve később feleségével) háromszor is körbejárta a földet, utazásairól és befektetéseiről pedig több best-sellert is írt. Az első két alkalommal motorral, harmadszor pedig egy mercédesszel utazták körbe a világot feleségével, amivel kétszer is bekerültek a Guiness rekordok könyvébe, egyszer 100 ezer mérföldet meghaladó motorozásukkal, majd 116 országot érintő kalandozásaikkal.

Rogers 2007-ben eladta New York-i villáját és Szingapúrba költözött, mivel úgy gondolta, a legjobb befektetési lehetőségek most Ázsiában találhatók.

A saját árupiaci indexét, a Rogers International Commodity Indexet a 90-es évek végén alkotta meg, amelyhez három alindexet is kreált, egyet az agrár-, egyet az energiapiaci termékeknek, egyet a fémeknek. 2011-ben egy új árupiaci indexet is létrehozott, amely a nyersanyagok helyett az azokkal foglalkozó leglikvidebb vállalatok részvényeit tartalmazza. Jelenleg a Rogers Holdings and Beeland Interests elnöke, és többek között Leopard Sri Lanka Fund tanácsadójaként is dolgozik, miközben számos gazdasági szaklapban és televízióban is rendszeresen nyilatkozik.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>