A legsikeresebb emberek tanácsai

Mindenki kíváncsi, hogy mi az igazán sikeres emberek titka és hogy mitől lesz valaki saját erőből a világ egyik leggazdagabb embere. Az biztos, hogy kell hozzá szenvedély, önbizalom és céltudatosság. A Business Insider összegyűjtött néhány hasznos idézetet és jótanácsot a világ igazán befolyásos embereitől: nézzük mi Mark Zuckerberg és Warren Buffett hitvallása.

Marissa Mayer

Mindig olyan dolgokat tettem, amire még nem álltam készen. Mert szerintem így tudunk fejlődni. Amikor azt érzed, hogy ‘Hú, nem vagyok biztos benne, hogy meg tudom csinálni’, és mégis sikerül, akkor érsz el igazán áttörést.

Jeff Bezos

Ha a versenytársaidra fókuszálsz, akkor várnod kell addig, amíg a versenytársad nem lép. Koncentrálj a fogyasztóidra, így igazán úttörő lehetsz.

Richard Branson

Az édesanyám mindig azt tanította, hogy soha ne tekintsünk a múltba bánkódva, hanem inkább a következő dologra koncentráljunk. Egészen elképesztő, hogy mennyi időt töltenek azzal az emberek, hogy a múltbeli hibáikon rágódnak ahelyett, hogy az energiájukat egy másik projektre fordítanák.

Warren Buffett

20 évbe telik felépíteni a jó hírnevet és mindössze 5 percbe, hogy leromboljuk. Ha belegondolsz ebbe, akkor máshogy fogsz hozzáállni a dolgokhoz.

Michael Dell

Légy őrült és ne kérj túl sok tanácsot arról, hogy mit kellene tenned.

Bill Gates

Rossz tanító a siker. Az okos emberek is azt kezdik el tőle magukról gondolni, hogy nem tudnak veszíteni.

Peter Thiel

A legnagyobb probléma a versengéssel az, hogy olyankor a körülöttünk lévő emberekre fókuszálunk, és miközben egyre jobbak leszünk abban, amiben versengünk, elveszítjük szem elől az igazán fontos dolgokat, amik tényleg számítanak a világon.

Donald Trump

Magabiztosnak kell lenned, amikor nap mint nap szembenézel a világgal, de nem lehetsz túlságosan öntelt. Mindenki, aki azt gondolja, hogy győzni fog, végül vesztes lesz.

Mark Zuckerberg

A legnagyobb kockázat, hogy nem vállalunk kockázatot…Egy olyan világban, ami ilyen gyorsan változik, az egyetlen olyan stratégia, ami garantáltan bukáshoz vezet az az, ha nem vállalunk kockázatokat.

Steve Wozniak

Ha szereted, amit csinálsz és meg akarsz tenni mindent ennek érdekében, elérhetővé válik. És megéri majd minden egyes perc, amit egyedül töltesz éjszaka azzal, hogy azon gondolkodsz, mit szeretnél építeni vagy kitalálni.

Forrás: portfolio.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük