Van még erő a DAX-ban?

Kezdő tanfolyam tőzsdei félrobot programokkal. DAX index és deviza kereskedés indikátorok és expertek segítségével. Tőzsde tanfolyam akció.

Januárban közel nyolc éve a legnagyobb mértékben (-7,4%) csökkentek az ipari megrendelések Németországban az előző havi adathoz képest a gazdasági minisztérium kedden közzétett adatai szerint.

Az elemzők többsége az ipari megrendelések 2,5-2,7 %-os havi csökkenésére számított a decemberi 5,2 %-os kiugróan jó havi növekedést követően. A mutató volatilitása folyamatosan nagy szokott lenni, így csak ezért nem érdemes temetni az európai konjunktúrát.

Az ipari megrendelések januári csökkenéséből a belföldi kereslet 10,5 %-os, az exportkereslet 4,9 %-os csökkenéssel vette ki a részét. Az euróövezetből 7,8 %-kal, az euróövezeten kívülről 2,9 %-kal csökkentek a német ipar megrendelései.

A DAX némi csökkenéssel reagált a hírre, de aztán egész gyorsan ismét emelkedésnek indult az index. A szintén fontos mai GDP adat nem okozott meglepetést, a várakozásoknak megfelelően alakult. (év/év alapon 1,7%).
Reméljük, hogy a holnap megjelenő ipari termelési index adat jobbra sikerül az elemzői várakozásoknál. (Az elemzők az előző 2,5%-os adatot követően most -3%-ot várnak.)

A DAX egyébként a gyors tempójú csúcstámadást követően 12.100 pontig száguldott az előző hét végén, majd innen ereszkedett le sokkal lassabban egészen 11.917-ig. A 11980-as ellenálláson sorra törnek meg az emelkedési kísérletek hullámai.

Jelenleg a szokottnál kisebb mozgást mutatva inkább a kivárás jeleit mutatja a német index, az ázsiai optimizmus és az amerikai elbizonytalanodás közül inkább az utóbbi hatása alatt áll.

Ha szeretné megtanulni a kereskedést a DAX indexxel, akkor jöjjön el a tőzsdetanfolyamra.

Dr.Tatár Attila

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük