Mit mutatnak az amerikai cégek gyorsjelentései?

Lassan a végéhez közeledik az amerikai gyorsjelentési szezon, az S&P 500 tagjainak 91 százaléka már közzétette beszámolóját. Mit mutatnak a számok?

Az egy részvényre jutó nettó eredmény (EPS) növekedése rendkívülinek ígérkezik, hiszen közel 14 százalékos javulás várható az első negyedévre vonatkozóan az előző időszakhoz képest.

Immár a harmadik negyedéve javul az amerikai cégek eredményessége, ami eléggé komoly alapot biztosít a szinte töretlen árfolyam emelkedésnek. A 11 fő ágazati szektor közül 10 esetében sikerült eddig növekedést mérni, míg az egyedüli lemaradó a telekommunikációs ágazat volt.

Legjobban az energiaszektor teljesített, az olajipari vállalatok egy évvel korábban összesen 1,5 milliárd dolláros veszteségről jelentettek, míg az elmúlt negyedévben 8,5 milliárd dolláros nyereség látható. (Az elnöki támogatás és a palaolaj kitermelés felfutása láthatóan jót tett az ágazatnak…)

A banki és pénzügyi cégek már szolidabb negyedévet tudhatnak maguk mögött, a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt az IT részleg szállította, hiszen itt mind a 7 alszektor javulást tudott felmutatni.

Az S&P500 index alakulása is jól visszaigazolja, hogy minden rendben van a vállalatok működési adataival, hiszen 2016. év elejétől szinte töretlen emelkedést tapasztalhatunk. (Júniusban és novemberben volt érdemi korrekció…)

A tőzsdeindex picivel 2400 pont felett  most májusban kétszer is új csúcsra tört, és a kisebb korrekciókat követően képes újra és újra erőt mutatni. Arra most nem térek ki, hogy a gazdaság makrofolyamatai mennyiben támogatják ezt az emelkedést.

Amennyiben érdekli a tőzsdei kereskedés és szeretne pénzt keresni a kereskedéssel, akkor vegyen részt a tőzsdei tanfolyamunkon >>>

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük