Jó évet zártak a tőzsdék

Emelkedéssel zártak a tengerentúli irányadó tőzsdei indexek 2018 első kereskedési napján; az erősödést a technológiai papírok vezették.

Az S&P 500 és a Nasdaq új történelmi csúcsokon zártak, de a Dow is mindössze 14 ponttal marad már el a valaha elért legmagasabb értékétől. Az S&P 500 index 0,8 százalékkal, 22 ponttal 2695 pontig erősített.
A Dow Jones ipari átlagmutató 0,4 százalékkal, 104 ponttal 24 824 pontig emelkedett.
A Nadsdaq kompozit index pedig 1,5 százalékkal, 103 ponttal 7006 pont fölé kúszott fel. A nap nyerteses az AMD-papír volt, amelynek közel 7 százalékot ugrott az árfolyama.

És akkor nézzünk pár ábrát a 2017. évi teljesítményekről:

Nasdaq:
nasdaq2017

A tartósan pozitív tőzsdei hangulat elsősorban a technológiai részvények teljesítményének köszönhető. A 2018-as várakozások is a szektor további erősödését mutatják.

Dow Jones:
dow2017

 

Az évek óta tartó emelkedés nem akar kifulladni, nem jön komolyabb korrekció. Pedig ” a fák nem nőnek az égig” – tartja a mondás. A kilenc éve tartó optimizmusnak csak egy kiadós “zakó” lehet a vége. Már csak azt kellene tudnunk, hogy ennek mikor jön el az ideje.

SMP500:

smp500-2017

BUX:

A hazai tőzsde mindig egy külön kategória. Sokan gondolják, hogy lemaradtak valami félelmetes emelkedésről, mennyi pénzt kereshettek volna! Bár tudtuk volna előre, hogy a kb 10 éve vergődő piac mikor talál magára. A részleteket inkább nem bolygatnám, vannak azért itt érdekes történetek….Én inkább azt látom, hogy ez egy nagy színjáték, ilyen bohózatból pedig mindig a kisbefektetők szoktak vesztesként kikerülni.

bux2017

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>