Kereskedjünk a DAX indexel

A tőzsdeklub konkrét kötési ajánlatai közül kiemelkednek a DAX német tőzsdeindexre adott megbízások – itt valóban sok pénzt lehet keresni.

Dax index devizapiaci kereskedése. Tőzsde tanfolyam, német részvények vásárlása.Aki már egy ideje olvassa az írásaimat, azt nem fogja meglepni a DAX kereskedésben rejlő lehetőségek bemutatásának az alábbi tematikája:

– Melyik brókernél érdemes DAX-al kereskedni?
– Milyen méretű ügyletet nyissak és mekkora kockázatot vállaljak?
– Milyen termékismeretre van szükségem a sikeres kereskedéshez?

Melyik brókernél lehet DAX indexel kereskedni?

Természetesen elsődleges kereskedési hely a német tőzsde. Azonban a valós idejű (spot) index kereskedés nem sokkal olcsóbb, mint a konkrét részvény ügyletek, így ezt a kisebb tőkével és tudással/gyakorlattal rendelkező kisbefektetőknek nem javaslom – bár kétségtelenül ez lenne a legjobb, legbiztonságosabb megoldás.

Ha olcsóbban szeretnénk a DAX index kereskedést megúszni, valamint csak kisebb tőke áll rendelkezésünkre, akkor maradnak az online forex brókerek, ahol „valódi” DAX kereskedés helyett valamilyen származtatott, határidős ügyletet tudunk kötni.

Számtalan lehetőség van, amelyek közül most csak hármat vizsgálunk meg – de a vizsgálati szempontokat alkalmazva bármelyik bróker ajánlatát könnyen képesek leszünk egyedül is megvizsgálni.

Admiral Markets:

Itt a Standard számlát választva DAX30 (CFD) termékkel tudunk kereskedni. A spread 10 pip, a minimális kötés méret 1 lot. (Szükséges fedezet 135,6 USD) Van ECN számla is – ha nagyobb tőkével szeretne valaki kereskedni.

Interactive brokers:

Az egyik legmegbízhatóbb online bróker. DAX 30 határidős ügyletet (#FDAX) tudunk választani, a spread rendkívül kedvező, viszont nagyobb tőkével tudunk csak kereskedni.
Ha érdeklik a részletek, akkor keressen meg és segítek.

A DAX ügylet mérete, kockázata

Természetesen bróker-számlatípus-összeg ismeretében lehet csak a feltett kérdésre megfelelő választ adni. Véleményem szerint sehol sem szabad 1500-2000 USD vagy EUR méretű számlánál kisebben DAX kereskedésbe fogni. Minden alkalommal érdemes a demo számlán kereskedni legalább egy hónapig, megszokva a bróker és a termék feltételeit.

A DAX jól kereskedhető tőzsdeindex, azonban hatalmas elmozdulások történhetnek, így nem árt az óvatosság!

Az ajánlott kockázati szint egy ügylet esetében ne haladja meg a tőke 2-5%-át! Nagyon fontos, hogy megfelelő stratégia és termékismeret nélkül ne kereskedjünk.

A fentiek mindössze a figyelem felkeltését szolgálták, jöjjön el egy tőzsdetanfolyamra, hogy a részleteket (ügylet parametizálása, termékismeret, kockázatkezelés, stratégia) megtanulja még a kereskedést megelőzően.

Tatár Attila
info@bankweb.hu

2 hozzászólás ehhez: “Kereskedjünk a DAX indexel”

  1. Kedves Ildikó,

    Elküldtem a részleteket e-mailen. Van egy videóm is a DAX kereskedésről, a félrobot programok is jól használhatóak.
    Kezdjük el a munkát, aztán jön majd az eredmény is.

  2. Kedves Dr. Tatár Attila!

    Először is szeretném megköszönni kedvességét és őszinte segítő szándékát DAX-szal való kereskedésemmel kapcsolatban.
    Előre is köszönöm a lehetőséget az online kereskedés megvalósítására – természetesen először DEMO számlán – az Ön segítségével.
    Bízom benne együttes „munkálkodásunkat” siker koronázza a közeljövőben.

    Várom mielőbbi válaszát,

    Köszönettel és üdvözlettel,

    Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük