Van árfolyam küszöb az EURCHF devizapárnál?

Tőzsde tanfolyam, EUR/CHF devizapár kereskedése. Day trade stratégiák, forex kereskedés, sikeres oktatás.

Bár a svájci jegybank a 2015. január 15-i emlékezetes alkalommal feladta a frank euróval szembeni 1,20-as árfolyamküszöbét, ez nem jelenti azt, hogy ne avatkozna be a piacon a svájci deviza árfolyamának túlzott mértékű erősödése esetén – írja a Bloomberg.

Bár a jegybank ezt nem erősítette meg, valójában úgy tűnik, hogy létezik egy, a 1,20-as árfolyamnál kb. 10 %-kal erősebb küszöb, amelyre nagyon is vigyáznak. A svájci frank a nyár óta négyszer erősödött eddig az 1,08-as szintig, és mind a négyszer visszapattant onnan. Tőzsde tanfolyamon megtanulhatja, hogy hol van ebben a nyerési lehetőség.

Ennek a nem hivatalos küszöbnek köszönhetően a frank az egyik legkevésbé volatilis deviza volt az euróval szemben az elmúlt fél évben.

Ha ránézünk a chartra, akkor valóban azt látjuk, hogy létezik egy új árfolyam küszöb – még ha nem is vállalják fel a létezését hivatalosan. Tudják, hogy a kinyilatkoztatott árfolyamkorlát fenntartása sokkal többe kerül a jegybanknak, mintha szépen csöndben tenné a dolgát a háttérben.

Akár egy kb.180 pip-es árfolyam sávot is berajzolhatunk a chartra és akkor kapunk egy olyan lehetőséget, hogy a korábbi árfolyamkorlát esetén folytatott devizakereskedésre ismét lehetőségünk nyílik. Ne feledjük azonban, hogy az árfolyamra sok egyedi – gyakran nem kiszámítható – hatás nehezedik, így azért a kereskedő ekkor sincs könnyű helyzetben.

One Reply to “Van árfolyam küszöb az EURCHF devizapárnál?”

  1. Sziasztok,

    Örülök, hogy megtaláltalak benneteket! Nem könnyű működő, szakmailag felkészült társaságot találni, ahol egy klub működtetését is felvállalják. Remélem, hogy a klub nekem is segítséget fog jelenteni….
    Én alig várom, hogy elkezdjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük