A Reuters írt a Citibank robotjairól…

A Reuters  szerint a Citigroup automatizált kereskedési rendszere (az ATD) 20 millió dollárt bukott a Facebook kibocsátáson.

Az ATD melyet 2007-ben vásárolt a Citigroup, számítógépek által végrehajtott high frequency trader programokat készít. A robotok munkasebessége és hatékonysága felülmúlja ez emberekét, azonban a robotok ma még nem elég okosak ahhoz, hogy egy IPO során bekövetkező ármozgásokban egyértelműen jól teljesítsenek. Túl sok előre nem kiszámítható elem került a „történetbe”…

Persze nem csak a robotok, de több brókercég is veszített a Facebook IPO-n és az azt követő ármozgások során. A Knight Capital és a Citadel Securities 30 illetve 35 millió dollárt bukott.

A bevezetés legelején nem tudott a tervezett időpontban megindulni a kereskedés technikai problémák miatt. A tőzsdét üzemeltető Nasdaq OMX Group hétfőn közölte, hogy emiatt a csúszás miatt sok ajánlatot nem tudtak teljesíteni a nyitás szakaszában, ezért sokan nem tudtak eladni, akik jegyeztek. Azok a befektetők, akik emiatt veszítettek, kompenzációra nyújthatták be az igényüket. Ezt követően aztán egy eladási hullám vette kezdetét, a befektetők ugyanis abban reménykedtek, hogy a Nasdaq kifizeti a különbözetet a nyitóárhoz képest.  Az esetet azóta vizsgálja az amerikai pénzügyi szabályozó szervezet (a Financial Industry Regulatory Authority), meglátjuk, hogy mire jutnak. Mindenesetre dicstelenül indulj a Facebook tőzsdei karrierje….

Forrás: www.portfolio.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük