A Reuters írt a Citibank robotjairól…

A Reuters  szerint a Citigroup automatizált kereskedési rendszere (az ATD) 20 millió dollárt bukott a Facebook kibocsátáson.

Az ATD melyet 2007-ben vásárolt a Citigroup, számítógépek által végrehajtott high frequency trader programokat készít. A robotok munkasebessége és hatékonysága felülmúlja ez emberekét, azonban a robotok ma még nem elég okosak ahhoz, hogy egy IPO során bekövetkező ármozgásokban egyértelműen jól teljesítsenek. Túl sok előre nem kiszámítható elem került a “történetbe”…

Persze nem csak a robotok, de több brókercég is veszített a Facebook IPO-n és az azt követő ármozgások során. A Knight Capital és a Citadel Securities 30 illetve 35 millió dollárt bukott.

A bevezetés legelején nem tudott a tervezett időpontban megindulni a kereskedés technikai problémák miatt. A tőzsdét üzemeltető Nasdaq OMX Group hétfőn közölte, hogy emiatt a csúszás miatt sok ajánlatot nem tudtak teljesíteni a nyitás szakaszában, ezért sokan nem tudtak eladni, akik jegyeztek. Azok a befektetők, akik emiatt veszítettek, kompenzációra nyújthatták be az igényüket. Ezt követően aztán egy eladási hullám vette kezdetét, a befektetők ugyanis abban reménykedtek, hogy a Nasdaq kifizeti a különbözetet a nyitóárhoz képest.  Az esetet azóta vizsgálja az amerikai pénzügyi szabályozó szervezet (a Financial Industry Regulatory Authority), meglátjuk, hogy mire jutnak. Mindenesetre dicstelenül indulj a Facebook tőzsdei karrierje….

Forrás: www.portfolio.hu

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>