Egy amerikai tinédzser és a tőzsde

Egy New Yorkban élő tinédzser az ebédszünetben kereskedett a tőzsdén, és olyannyira jól ment neki az üzletelés, hogy a hírek szerint 72 millió dollárt szedett össze.

Egy 17 éves New Yorkban élő tinédzsernek eléggé bejött az élet, ugyanis mintegy 72 millió dollárt (körülbelül 17,2 milliárd forint) szedhetett össze tőzsdei kereskedéssel – írja a MarketWatch. Mohammed Islam két két társával együtt az iskolai ebédszünetekben kereskedik, és nagyon jól sikerült nekik az élet az összeszedett pénzt látva.

Az összegből Islam már vett egy BMW-t, illetve kibérelt egy manhattani lakást, ám a BMW-t még nem tudja vezetni (nincs jogsija), a pöpec lakásba pedig még nem tud beköltözni, mivel a szülei nem engedték még elköltözni otthonról. A tinédzser állítása szerint már 9 éves korában kereskedett azzal a pénzzel, amit korrepetálásból szedett össze, ám egyszer igen sokat bukott, ebből viszont sokat tanult. Az akkori élményei nagyban befolyásolták abban, hogy modern pénzügyet kezdjen el tanulni.

A három jóbarát azt tervezi, hogy jövőre már 1 milliárd dollárt kasszíroznak majd, ezt ugyanakkor már első egyetemi évük alatt tervezik elérni. Ha eléri a 18 éves kort, akkor Islam már ki tudja váltani saját kereskedői licenszét is, és saját fedezeti alap indítását tervezik jövő júniusban.
Forrás:hvg.hu

Pénzbróker kiegészítés:

Nem szeretem az ilyen híreket, mert azt a képzetet keltik az emberekben, hogy a tőzsdei kereskedés ilyen egyszerű….
Hát pedig nem….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük